Returnarea produselor

Irika Knitting SRL ofera un termen de 30 de zile pentru returnarea produselor comandate on-line pe www.irika.ro Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Astfel, conform OG nr. O.U.G. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, care aproba ordonanta, „Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor“.

Renuntarea la cumparare se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de Irika Knitting srl (prin transmiterea catre firma de curierat, agreata de companie, a comenzii de ridicare a coletului de la cumparator), iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 de zile de la retur. Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Rambursarea contravalorii produsului se va face numai in contul IBAN al clientului sau pe contul de card cu care s-a facut plata initiala. Nu se accepta colete cu valoare ramburs. Nu se returneaza taxele de curierat, doar valoarea produsului.

Aceste dispozitii se aplica conf. O.G. O.U.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta. Clientul nu are dreptul sa opteze decat o singura data pentru returnarea/inlocuirea unui produs in conditiile art. 4 alin.1 lit b) din O.G. 130/2000. In toate cazurile inlocuirii produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de inlocuire sunt suportate de catre client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

Pentru a semnala in scris intentia Dvs. la renuntarea la cumparare va rugam sa completati ACEST FORMULAR.