Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A SITE-ULUI WWW.IRIKA.RO

Utilizarea magazinului virtual www.irika.ro implica acceptarea acestor termeni si conditii, fapt pentru care Va recomandam citirea lor cu atentie. Irika.ro isi rezerva dreptul de modificare ale prevederilor si termenilor enuntati, fara careva notificari prealabile. Versiunea cea mai recenta a termenilor si conditiilor de utilizare este publicata pe www.irika.ro la sectiunea Termeni si Conditii.

Definitii:

Acest magazin virtual este intretinut si administrat de KATIA HOBBY SRL, denumita in continuare generic Furnizor. Persoana fizica sau juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul site-ului www.irika.ro va fi denumita Client. Adresa web www.irika.ro este proprietatea KATIA HOBBY SRL si va fi denumita in continuare IRIKA.RO. Fotografiile digitale, textele, datele tehnice, preturile si celelalte informatii care se gasesc pe site-ul IRIKA.RO, vor fi denumite in continuare Continut.

Drepturi de autor:

Intregul continut al site-ului este proprietatea KATIA HOBBY SRL si este aparat de legile in vigoare pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul KATIA HOBBY SRL a oricaror elemente enumerate mai sus, se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare (administrativ, civil sau penal). Astfel, sunt interzise in mod expres: accesarea site-ului IRIKA.RO in scopul copierii continutului, de catre dispozitive sau programe automate, sau copierea manuala a continutului. Fotografiile si datele pot fi folosite numai cu acordul scris al KATIA HOBBY SRL.

Securitatea datelor personale si a informatiilor:

Datele personale introduse de catre Client vor fi folosite de Furnizor numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile din formularul de comanda sunt necesare pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anuntarea promotiilor in curs etc., in nici un caz nefiind furnizate/vandute unei terte parti. Furnizorul nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa de e-mail al Clientului altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul explicit al Clientului.

Declinarea responsabilitatii:

Continutul site-ului IRIKA.RO a fost realizat cu mare atentie pentru introducerea corecta a datelor si respectarea acuratetii informatiilor. Totusi erorile nu sunt imposibile. De aceea, Furnizorul nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare, in ceea ce priveste preturile, caracteristicile, imaginile produselor, etc. In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia au fost gresit introduse in bazele de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, Furnizorul isi rezerva dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta Clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. De asemenea, imaginile produselor sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, din cauza modificarii caracteristicilor, design-ului, fara o notificare prealabila de catre producatori. Valoarea maxima a obligatiilor Furnizorului fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de Furnizor de la clientul respectiv. Clientul are obligatia sa verifice produsele in momentul primirii acestora. Dupa acceptarea prin semnatura a produselor de catre client, Furnizorului nu i se mai poate cere returnarea banilor in nici un fel si deasemenea, nici returnarea produselor.

Conditii comerciale

1. Promisiunea de cumparare

Dupa lansarea de catre Client a comenzii de produs/produse, acesta va primi automat mesajul de confirmare al comenzii sub forma unui email ce include factura proforma (in cazul optarii pentru metoda de plata prin transfer bancar). Astfel se incheie valabil contractul de vanzare cumparare intre parti. In cazul optarii pentru metoda de plata prin card, contractul se incheie valabil in momentul confirmarii platii de catre procesatorul de plati. Obiectul contractului il constituie produsul/produsele cu privire la care clientul si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin lansarea unei comenzi online, comanda care i-a fost confirmata ulterior de catre KATIA HOBBY SRL, si pe care societatea isi asuma promisiunea de a o livra in termenii stabiliti, iar Clientul isi exprima promisiunea de a o cumpara.

2. Livrarea Produselor

Orice comanda plasata pe IRIKA.RO si confirmata prin email sau telefonic de unul dintre reprezentatii societatii poate fi livrata oriunde pe teritoriul Romaniei prin transportatorul agreat de KATIA HOBBY SRL. Valoarea minimă a comenzii este de 50 RON. Pentru comenzi de valoare mai mică, vă rugăm să contactați Serviciul Suport Clienți la 0744798008, prin telefon sau Whatsapp.

Termenul de livrare obișnuit al produselor cumpărate din magazinul IRIKA.RO este de 2-5 zile lucrătoare din momentul inregistrării comenzii. In condiții speciale KATIA HOBBY SRL iși rezervă dreptul de a mări timpul de livrare, cu anunțarea in prealabil a persoanei care a efectuat comanda.

Clienților li se recomandă să nu accepte de la transportator colete vizibil deteriorate sau sparte, cu folia taiată, ruptă sau inexistentă, fără a anunța despre acest fapt un reprezentant al KATIA HOBBY SRL. Declinarea responsabilitatii de a verifica integritatea coletelor la receptie inainte de a semna pentru primirea lor poate conduce la situatia de pierdere a dreptului de retur al produselor.

Mentiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea/continutul unor colete se fac in momentul livrarii, pe AWB, sau se intocmeste un proces verbal de constatare, totodata se refuza primirea si plata coletului (daca s-a solicitat optiunea de plata ramburs). Orice reclamatii ulterioare, cu privire la aceste aspecte, sunt nule.

KATIA HOBBY SRL isi rezerva dreptul de a cere plata partiala in avans la comenzile care contin produse in afara stocului, aduse la comanda. 

In cazul in care Clientul refuza preluarea coletului trimis, KATIA HOBBY SRL isi rezerva dreptul ca la urmatoarele comenzi sau la reexpedierea aceluiasi colet sa factureze taxa de expediere si de retur al primului colet si sa solicite plata integrala in avans a valorii comenzii noi.

Echipa IRIKA.RO depune eforturi sustinute pentru mentinerea acuratetii informatiilor furnizate pe acest site. Cu toate acestea, nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile sunt corecte, complete sau actualizate, iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori. Preturile, ofertele, situatia stocului, specificatiile si imaginile pot fi schimbate fara o notificare prealabila. Fotografiile produselor prezentate au doar caracter informativ. Toate preturile si produsele prezentate sunt valabile in limita stocului.

Valoarea maxima a obligatiilor KATIA HOBBY SRL fata de orice client in cazul livrarii necorespunzatoare este valoarea sumelor incasate de companie de la clientul respectiv.

3. Procesarea comenzii

Pasii de finalizare a unei comenzi sunt urmatorii:
• Lansarea comenzii – dupa lansarea comenzii, veti primi un mesaj prin care se confirma inregistrarea in sistem a comenzii Dvs.
• Preluarea comenzilor se face in fiecare zi lucratoare, conform programului mentionat pe site.
• In cazul comenzilor plasate in afara programului de lucru, acestea vor fi preluate in urmatoarea sau in prima zi lucratoare
• Confirmarea comenzii – un reprezentant de vanzari IRIKA.RO va intra in contact cu Dvs., telefonic sau prin email, pentru a va informa asupra starii comenzii (daca exista produse cu stoc limitat sau in afara stocului).
• Livrarea comenzii – produsul Dvs. va intra in procesul de livrare, imediat dupa confirmarea comenzii.

4. Preturi

Preturile prezentate pe acest site sunt exprimate in LEI (cu TVA inclus). Pretul final este format din pretul produsului (pret site) si nu include cheltuielile de livrare.

KATIA HOBBY SRL depune toate eforturile in a furniza informatii corecte despre pretul si caracteristicile produselor. Este posibil ca unele preturi sa fie eronate. In cazul inregistrarii unei comenzi cu un pret derizoriu, KATIA HOBBY SRL are dreptul sa anuleze comanda Clientului.

KATIA HOBBY SRL isi rezerva dreptul de a anula comanda, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti una fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele situatii, si nu numai:
– preturile afisate pe site-ul www.irika.ro sunt rezultatul unei erori tehnice (de ex. pret derizoriu: pretul afisat este mult mai mic fata de pretul real al produsului);
– produsul/produsele comandate nu se mai afla pe stoc si nu pot fi comandate de la furnizori;
– datele furnizate de catre Client pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

Termene de livrare:

Termenul de livrare a produselor cumparate de pe site-ul IRIKA.RO se incadreaza in intervalul de 1 pana la 5 zile lucratoare. In cazuri exceptionale Furnizorul poate mari termenul de livrare, fapt despre care va anunta in prealabil Clientul.

Taxe suplimentare:

Furnizorul percepe o taxa fixa de transport din partea clientului, in valoare de 18 RON/comanda. In cazul comenzilor voluminoase (peste 10 kg), taxa va fi calculata separat si agreata cu clientul. Comenzile sub 10 kg in valoare mai mare de 150 RON beneficiaza de livrare gratuita pe teritoriul Romaniei.

Returnarea produselor:

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Conform OG nr. O.U.G. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta, care aproba ordonanta,“Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor“.

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 de zile de la retur. Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Rambursarea contravalorii produsului se va face numai in contul IBAN al clientului sau pe contul de card cu care s-a facut plata initiala. Nu se accepta colete cu valoare ramburs. Nu se returneaza taxele de curierat, doar valoarea produsului.

Aceste dispozitii se aplica conf. O.G. O.U.G. 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta. Clientul nu are dreptul sa opteze decat o singura data pentru returnarea/inlocuirea unui produs in conditiile art. 4 alin.1 lit b) din O.G. 130/2000. In toate cazurile returnarii/inlocuirii a produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare/inlocuire sunt suportate de catre client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

Pentru a semnala in scris intentia Dvs. la renuntarea la cumparare va rugam sa completati ACEST FORMULAR.

Frauda:

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI IRIKA.RO SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL IRIKA.RO, VA FI CONSIDERATA DREPT TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI IRIKA.RO SI VA FACE OBIECTUL UNEI PLANGERI PENALE LA ORGANELE DE POLITIE, IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

Litigii:

Orice litigiu aparut intre Client si Furnizor va fi rezolvat prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane, de pe raza municipiului Cluj-Napoca, jud. Cluj.

Fiind de acord cu acesti Termeni si ConditiiClientul isi asuma in totalitate raspunderea.

Tel: 0744798008 (L-V: 10:00-19:00)
help@irika.ro

Magazin online operat de:

KATIA HOBBY SRL
CUI: RO43400515, Nr. ord. RC: J12/3984/2020

Sediu social: str. Buna Ziua nr. 12, bl. A, parter, Cluj-Napoca, Cluj 400498

Capital social: 200lei